ONLINE CURSUS JONGEREN

AANMELDEN

Meld je aan met het aanmeldformulier hieronder.


Ook als je niet alle lessen kan volgen, ben je welkom om deel te nemen, geef dit wel even aan.


Mocht je vragen hebben over de cursus, dan kan je natuurlijk contact met ons opnemen door je vraag hieronder te stellen of te mailen naar introductie.jongeren@praktischefilosofie.nl

 
 
 
 
 

AANMELDEN ONLINE

Introductie Praktische Filosofie Online

Speciaal voor jongeren tussen 18 en 30 jaar

Wat is er nu mooier dan filosoferen met leeftijdsgenoten over hoe je gelukkiger kunt worden?

 

Je praat over de zin van het leven en wat je werkelijk bent. De lessen gaan over wat de mens in zijn essentie is, waarom hij bestaat en hoe hij zijn ware potentie ontdekt. De lessen zijn gebaseerd op de advaita-filosofie (non dualiteit) met uitstapjes naar de leer van Plato en het christelijke gedachtengoed. Je leert oefeningen om je aandacht te richten en tot jezelf te komen om zo meer in het “nu” te zijn, vrij van onnodige zorgen en spanningen.

 

De kern van de lessen is het uitwisselen van ervaringen want alles wat wordt geleerd en besproken kun je direct in de praktijk brengen. Neem niks aan, verwerp niets, maar onderzoek het. Dat is het motto van deze school. Praktische Filosofie is voor iedereen toegankelijk. Er wordt geen voorkennis verondersteld. Het enige wat gevraagd wordt, is te luisteren en mee te doen.

 

Waarom ONLINE?

Online past goed in de huidige tijd met de Corona beperkingen. Daarnaast biedt het kansen aan jongeren in heel Nederland om mee te doen. Je hoeft niet dicht bij één van onze vestigingen te wonen. Hoewel het grootste deel online zal plaatsvinden, zijn er drie fysieke bijeenkomsten op ons landgoed de Oxerhof in Deventer.


Dit is een prachtige plek om elkaar te leren kennen en later in de cursus samen te komen om hetgeen geleerd is en ervaren met elkaar te delen gedurende een wat langere periode en verder te verdiepen.

Deze fysieke bijeenkomsten zijn vrijblijvend.


Voor deze fysieke bijeenkomst zijn voorzorgmaatregelen genomen, die veilig samenkomen mogelijk maken.

NOV

&

DEC

7 weken online les op donderdagavond. De eerste les is op 5 november van 20:30u-21:30u.


De online lessen worden via Zoom gegeven.


Twee fysieke bijeenkomsten op de Oxerhof in Deventer

op zondag 1 november van 11u-14u en 6 december van 11u–16u. Onderaan in de tekst staat hier meer over.


Deze Introductie Praktische Filosofie Online wordt gratis aangeboden.