GIFT OF HAPPINESS

Thema’s per les


1: Praktische filosofie, wat is wijsheid? Waarnemen en Stilte

2: De vier staten van bewustzijn

3: Stilte leidt tot zelfkennis, wat ben ik? Zelfkennis leidt tot geluk

4: De kracht van het ‘nu’. De kracht van aandacht.

5: Ervaring van schoonheid, op verschillende niveaus

6: De 3 universele krachten die werken in de wereld

7: Jezelf in de wereld Wat is echte vrijheid?

8: De werking van de geest De kracht van identificatie

9: Onderscheid maken tussen het tijdelijke en het blijvende

10: De zin van het leven. De basis van geluk


€10,-

Mij heeft het (her)waarderen van ‘de stilte’ het meest getroffen. Ik heb deze ‘Gift of Happiness’ ook als een cadeau in ontvangst genomen.

Dank jullie wel !

INTRODUCTIECURSUS ‘GIFT OF HAPPINESS’ VOOR €10,-

Gun jezelf 10 lessen Praktische Filosofie. Een kennismaking met filosofie die je dagelijks leven verrijkt.


Iedere les behandelt een ander onderwerp.Thema’s die aan bod komen zijn o.a. wijsheid, bewustzijn, zelfkennis, aandacht, schoonheid en de drie universele krachten. Zie voor thema’s de lijst hieronder.


De kennis hierover komt voornamelijk uit de eeuwenoude Advaita Vedānta Traditie. Daarnaast komen ook uitspraken van Plato, Marcilio Ficino, Jezus Christus en andere wijzen aan bod die helpen onderscheid te maken tussen wat tijdelijk (niet waar) is en dat wat eeuwig (waar) is. De les duurt 2,5 uur. Elke avond luister je naar de woorden van wijsheid, je vertelt zelf wat die teksten je doen en je deelt jouw eigen ervaringen van de voorafgaande week.


Een stilteoefening maakt onderdeel uit van elke les.


Een stille geest vormt de basis voor zelfkennis en een evenwichtige zelfontwikkeling o.a. door het meer objectief waarnemen van de wereld om je heen. De stille geest helpt ook bij het aanwezig zijn in het moment van het ‘Nu’ en om te weten wat in dat moment te doen in plaats van door zorgen, gedachtes, oordelen, negatieve emoties, etc. afgeleid te worden.


Je wordt uitgenodigd elke week een oefening te doen en te kijken naar de uitwerking ervan in jouw dagelijks leven.  De ‘Gift of Happiness’ vormt de introductie en start van de ongeveer twee jaar durende Basiscursus Praktische Filosofie.


De ‘Gift of Happiness’ wordt op acht verschillende locaties aangeboden. Per locatie vind je meer praktische informatie en contactgegevens. Er worden januari en september cursussen gestart. Zie Agenda om te zien wanneer de volgende curssen gegeven worden. Voor verdere vragen kun je ook contact opnemen met de vestiging bij jou in de buurt.


Badhoevedorp, Den Haag, Breda, Deventer, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Utrecht