UTRECHT

KARAKTERISTIEK

De natuurlijke staat


De natuurlijke staat van een mens is om te stralen en te genieten. Echt genieten van het leven heeft niets te maken met of alles in je leven goed verloopt. Het heeft te maken met een innerlijke houding, een innerlijk weten wie je werkelijk bent.

LOCATIE EN CONTACT

Mw Wilma van Dijk-Oudhof


Eykmanlaan 1200, 3571 KH,

Utrecht


utrecht@praktischefilosofie.nl


06-48814109

Welkom bij de School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit in Utrecht


Utrecht is met zijn centrale ligging en als studentenstad, een ideale plek om op een praktische wijze het dagelijks leven zinvol vorm te geven.


Menselijke ontwikkeling is universeel, maar iedereen ontwikkelt zich op zijn-of haar-eigen manier. Praktische Filosofie biedt een kader om, binnen een vertrouwde omgeving, in de lessen grote thema’s te bespreken aan de hand van eigen ervaringen zoals:


Wat is kennis? Wat is wijsheid? Wat is geluk? Wat is vrijheid? Wat is liefde? Hoe gebruik je aandacht als instrument?


Voor onze wekelijkse lessen en activiteiten maken wij gebruik van het Gerrit Rietveldcollege. Dit is een college voor VWO/Havo/Mavo in de wijk Tuindorp te Utrecht.


Er is beperkt parkeergelegenheid voor het schoolgebouw. Daarnaast is er voldoende ruimte om vrij te parkeren in de woonwijk achter de school. De school ligt op ongeveer 10 minuten lopen van station Utrecht Overvecht en is ook bereikbaar met bus 55.


Momenteel volgen ongeveer 60 studenten in Utrecht de verschillende cursussen Praktische Filosofie. Regelmatig komt er weer een nieuwe instroom van studenten via de Gift of Happiness. Zie Agenda voor meer informatie.


Je bent van harte welkom om te ontdekken wat Praktische Filosofie voor je kan betekenen. Wekelijks wordt er op maandag- en dinsdagavond in verschillende groepen les gegeven.

          Praktische Filosofie is voor mij een ontdekkingsreis, vol verwondering, die mij leert de eenvoud van het leven te zien. - Student

LOCATIE UTRECHT