GRONINGEN

KARAKTERISTIEK

Een Veilige Haven


Laten we de deuren openen en elkaar begroeten. Er gaat niets boven het goede gezelschap waarin de mens zichzelf en zijn medemens in vrijheid kan ontmoeten.

LOCATIE EN CONTACT

Dhr. H. Daling


Plutolaan 327, 9742 GK,

Groningen


groningen@praktischefilosofie.nl06 26454519

Welkom bij de School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit in Groningen


In de locatie Groningen vinden wekelijks bijeenkomsten Praktische Filosofie plaats die door jong en oud gevolgd worden. Samen met de cursisten onderzoeken we hoe wij  Wijsheid in ons dagelijks leven kunnen toepassen. Menselijke ontwikkeling is universeel, maar een ieder ontwikkelt zich op zijn – of haar – eigen manier. Praktische Filosofie biedt een kader om, binnen een vertrouwde omgeving, in de lessen grote thema’s te bespreken aan de hand van eigen ervaringen, zoals: Wat is kennis? Wat is wijsheid? Wat is geluk? Wat is vrijheid? Wat is liefde? Hoe gebruik je aandacht als instrument?


Het van en met elkaar leren, onderzoeken en ontdekken, met veel ruimte voor eigen inbreng, leidt vaak tot nieuwe inzichten, verstilt, geeft ruimte en nieuwe energie.


Momenteel zijn er zo’n 60 studenten in de vestiging Groningen die de verschillende cursussen Praktische Filosofie volgen. Woensdag 26 februari begint de nieuwe ‘Gift of Happiness’ als introductiecursus Praktische Filosofie. Je bent van harte welkom om te ontdekken wat Praktische Filosofie voor jou kan betekenen. Zie de aanmeldpagina voor nadere informatie en om je aan te melden.


Ben je jonger dan 30 jaar? Kijk dan op de aanmeldpagina voor jongeren voor nadere informatie en om je aan te melden.          Samen tot nieuwe inzichten komen en inspiratie opdoen tijdens de lessen vind ik heel waardevol. In de lessen hebben we ook vaak aandacht voor het ‘nu’, dit moment. Door me dit steeds vaker bewust te zijn in mijn dagelijks leven ervaar ik meer rust en ruimte in mezelf. - Student

LOCATIE GRONINGEN