BADHOEVEDORP

KARAKTERISTIEK

Trappenhuis


Als ik hier binnenwandel dan voelt voor mij het authentieke trappenhuis als de overgang van buiten naar binnen, van gehaastheid naar aandacht. En als ik daar dan stap voor stap naar boven ga, naar onze zaal… dan geniet ik van de schoonheid en ik ben nieuwsgierig wat ik deze keer mag ontdekken en delen.Wie in deze tijd wil leren over wat de waan van de dag overstijgt, over wat altijd waar is en de geest verheft, die moet even zoeken. Filosofie is liefde tot die wijsheid.

LOCATIE EN CONTACT

Mevr. G. Fano


Adelaarstraat 15, 1171 TM, Badhoevedorp


amsterdam@praktischefilosofie.nl


Informatie over cursussen: 020- 6172043. Gebouw (alleen op de lesavonden, vóór de lessen): 020 - 2100157

LOCATIE BADHOEVEDORP


Welkom bij de School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit in Badhoevedorp

In 2013 is de school verhuisd van een pand in Amsterdam, naar een pand net buiten de stad, in Badhoevedorp. Hier hebben we een mooi ruim gebouw dat goed bereikbaar is en waar je gratis kunt parkeren.


De School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit in Nederland is destijds in 1962 in Amsterdam begonnen. Het was het fundament waaruit de andere 7 locaties zijn voortgekomen. Hierdoor ligt in de Amsterdamse school veel historie, er zijn studenten die vanaf het begin in de school zijn en dus veel wijsheid / ervaring kunnen delen. Gelukkig is één van de uitgangspunten van de school dat iedereen zijn leven lang leert. Wat inhoudt dat er een continue kruisbestuiving is tussen de ervaringen van wie er al langere tijd zijn en van nieuwe studenten.


Badhoevedorp is ook de plek waar het diverse aanbod van de Academie Marsilio Facino plaatsvindt. Dit is de creatieve tak van de school waar je als student vanaf de basiscursus extra lessen mag volgen.Momenteel zijn er zo’n 180 studenten in Badhoevedorp die de verschillende cursussen Praktische Filosofie volgen. Ieder jaar vinden er gratis introductielessen plaats. Je bent daar van harte welkom om te ontdekken wat Praktische Filosofie voor je kan betekenen.De introductiecursus Gift of Happiness start twee keer per jaar in januari en september. Zie agenda voor data.

          Het is prettig om met gelijkgestemden van gedachten te wisselen. De groep is stimulerend, ondersteunend, aanvullend, geeft vertrouwen en is creatief verhogend.     - Student